Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

“GELECEĞİN SELÇUK BAYRAKTARLARI BAŞAKŞEHİR'DEN ÇIKACAK!” - BaŞakHaberBaŞakHaber

14 Mayıs 2026 - 14:40

“GELECEĞİN SELÇUK BAYRAKTARLARI BAŞAKŞEHİR’DEN ÇIKACAK!”

Başakşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Millet Bahçesinde Bilim” şenliği başladı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

“GELECEĞİN SELÇUK BAYRAKTARLARI BAŞAKŞEHİR’DEN ÇIKACAK!”
Son Güncelleme :

08 Mayıs 2026 - 19:40

121 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Başakşehir Belediyesi tarafından TÜBİTAK ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Millet Bahçesinde Bilim” şenliği başladı. Şenliğin açılışında değerlendirmelerde bulunan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Geleceğin Selçuk Bayraktarları Başakşehir’den çıkacak!” dedi. 

Başakşehir’de çocuklar ve gençler, bilimi eğlenerek öğrenebilecekleri özel bir etkinlikte bir araya geldi.

7-9 Mayıs tarihleri arasında üç gün boyunca devam edecek “Millet Bahçesinde Bilim” şenliği, öğrencileri yalnızca izleyen değil; dokunan, deneyen, üreten ve keşfeden bir öğrenme ortamıyla buluşturuyor.

Başkan Kartoğlu: “TEKNOFEST gençliği burada”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, şenliğin açılışında çocukların heyecanına ortak olduklarını belirterek, “Üç gün boyunca dolu dolu geçecek olan Bilim şenliğimizdeyiz. Çocuklarımız çok heyecanlılar; biz de onlar kadar heyecanlıyız ve hep birlikte standları gezeceğiz.”

Başkan Kartoğlu, şenliğin çocukların teknolojiyle bağını güçlendireceğini vurgulayarak, “Burada çocuklarımız hem teknolojiyi tanımış oluyorlar hem de deneyimlemeler yapıyorlar. Bilim şenliği ile birlikte çocuklarımızın teknolojiyle olan iletişimini de güçlendirmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

Başakşehir’in bilim ve inovasyon alanındaki birikimine de dikkat çeken Kartoğlu, Başakşehir Living Lab’in uzun yıllardır teknoloji eğitimleri yürüttüğünü hatırlattı. Kartoğlu, “Başakşehir Belediyemiz Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi ile Türkiye’nin 81 ilinde ve 25 ülkede teknoloji eğitim çalışmaları yapıyoruz. Bugüne kadar 200 binden fazla gence eğitim desteği verdik.” diye konuştu.

Başakşehir’in Avrupa’da da önemli bir başarı elde ettiğini belirten Kartoğlu, “Başakşehir Belediyemiz, Avrupa Birliği’nin düzenlediği İnovasyon Başkenti yarışmasında iki yıl üst üste finale kalma başarısı gösterdi. Bu başarı Başakşehir’imizin, bu başarı ülkemizin başarısı.” dedi.

Çocuklara ve gençlere duydukları güveni vurgulayan Başkan Kartoğlu, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Biz biliyoruz ki çocuklarımız fırsat bulursa en iyisini yapar. Çocuklarımız ve Türk insanı çok zeki. Buradaki teknoloji merkezlerimizde aldıkları eğitimlerle hayal kurmayı da öğrenecekler. İnşallah gelecekte buradaki her bir çocuğumuz ve gencimiz yeni bir Selçuk Bayraktar olacak. TEKNOFEST gençliği gümbür gümbür geliyor. Biz çocuklarımıza güveniyoruz, onlara inanıyoruz.”

Bilim ve doğa aynı şenlikte buluştu

Başakşehir Belediyesi, şenlikle çocukları bilimin heyecanıyla buluştururken; doğayla iç içe bir ortamda öğrenmeyi, merak etmeyi ve üretmeyi teşvik etmeyi amaçlıyor.

“Millet Bahçesinde Bilim” şenliği, çocukları yalnızca izleyen değil; deneyen, üreten ve keşfeden bir öğrenme ortamıyla buluşturuyor. Etkinlikte geri dönüşümden yapay zekâya, sürdürülebilir enerjiden doğa bilimlerine kadar birçok başlıkta interaktif ve uygulamalı atölyeler gerçekleştiriliyor.

Yaparak yaşayarak öğrenme yaklaşımıyla hazırlanan programlarda öğrencilerin yanı sıra veliler de sürece katılıyor. Böylece bilimsel farkındalığın ailelere de yayılması hedefleniyor.

Başakşehir Millet Bahçesinde düzenlenen şenliğe, ilçedeki ilkokul ve ortaokul kademesindeki öğrenciler katılıyor. Etkinlik boyunca toplam 5 binden fazla katılımcının alanda yer alması bekleniyor.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Eğitimciler Akademi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi