Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Avrupa günlüğü ve Süper Kupa - BaŞakHaberBaŞakHaber

20 Nisan 2026 - 18:57

1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.

Ahmet GÜLÜMSEYEN

Avrupa günlüğü ve Süper Kupa

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

Avrupa günlüğü ve Süper Kupa
Son Güncelleme :

11 Ağustos 2013 - 15:05

542 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Bordo-Mavili ekip, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme maçında 1-0 kazandığı maçın rövanşında Belarus ekibi Dinamo Minsk ile 0-0 berabere kalarak Play-Off turuna yükselmeyi başardı.
Turun önemi, sadece Avrupa için değil haftaya başlayacak lig maçları öncesinde önemliydi. 
İlk maçın kazanılması Hüseyin Avni Aker’deki mücadelenin kolay geçeceğinin işaretiydi.
Belarus temsilcisinin istatistiklerine bakıldığında ise deplasman karnesinin daha iyi olduğu göze çarparken, ülke futbolunun bir parçası ‘kalite’ olarak Trabzonspor’dan kat kat daha düşüktü. Fakat, gel gör ki, gerek ilk maçta, gerekse rövanş maçında bu kaliteyi yakalayamadı Bordo-Mavili ekip.
Tek farklılık ise tur sevinci oldu  
Dinamo Minsk rövanşında, oyuncuların performanslarına baktığımızda ortaya çıkan görüntü, seyredenleri ayağa kaldıracak türden uzaktı..
Bordo-Mavili ekibin bugünlerde forvet arayışlarını sürdürme nedeni, gol bölgesinde Henrique’nin tutuk kalması, Olcan’ın ise savruk bir oyun sergilemesinden daha iyi anlaşılıyordu. Böyle bir tablonun ortaya çıkmasında orta sahanın katkısı oldukça fazlaydı. Adrian ve Volkan’ın beklentilerin gerisinde savunmada sıkıntı yaşanmasına neden oldu. Hal böyle olunca Soner ve Aykut’un sorumluluk yükü arttı. Her iki oyuncunun çabası ise tek başına yeterli olmadı. 
Çifte bayram her Trabzonsporlunun hakkıydı. Bunu ise sadece bir üst tura çıkarak yaşadılar. Futbol adına ise aynı ifadeleri kullanmak çok zor. Kaleci Onur’un en kritik anlarda sahne alması ve gollük topları çıkarması, alınması gereken önemli ders niteliğindeydi. 

Bursaspor’da hayal kırıklığı

Trabzonspor, sevenlerinin yüzünü turu geçerek güldürürken, Avrupa Ligi’ndeki diğer temsilcimiz Bursaspor, Karadeniz ekibi kadar şanlı değildi. Yeni sezonda Hikmet Karaman’ı göreve getirip, flaş transferlerle takımını güçlendiren Timsahlar, 2-2’nin rövanşında Sırp Vojvodina’ya 3-0 mağlup oldu. 
Bursaspor’dan kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. Oyunun hemen başlarında yenen gol Timsah’ın şaşkınlık yaşamasına neden oldu. Tribünleri dolduran 25 bine yakın futbolseverin takımı hareketlendirme çabası, sahadaki oyuncular topluluğu için yeterli olmadı. Batalla, Sestak, Taiwo gibi yıldız oyuncular beklentinin gerisinde kalınca, Sırp rakibi maçın ikinci yarısında bir gol daha bulup, maçı ve turu kazanan/koparan takım oldu. 
Ülkemizde bir maçın skoru, taraftarın tezahüratına da yansıyor. Bursaspor yediği her golden sonra, takımını yalnız bırakmayan taraftar da yönetimi istifaya davet ediyordu. Karşılaşmadan sonra ise Teknik Direktör Hikmek Karaman’ın ‘sorumluluk bana ait’ açıklaması vardı
Bu maçtan çıkarılacak bence en önemli ders, tıpkı Trabzon’da oynanan karşılaşma gibi futbolumuzun kalite olarak ne kadar tortulaştığı, dibe çöktüğüdür.
Bu açıklamamız olumsuz bir yaklaşım olarak değerlendirilebilir ama Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FIFA) son açıklaması, Türkiye’nin dünya sıralamasında bir basamak daha gerileyerek 58.’liğe kadar düşmesi, çöküşün tescili niteliğinde…   
Gözler Süper
Kupa’da 
Fenerbahçe ile Galatasaray yarın Süper Kupa maçında karşı karşıya gelecek. Hazırlık ve Avrupa maçları olmak üzere her iki takım da bu karşılaşmaya kadar iyi bir süreçten geçti. Bunun diğer bir ifadesi Fenerbahçe ve Galatasaray, oyun anlayışı ve kafa olarak da bu maça hazır. Heyecanlı bir maç olacağı her halinden belli  
Kadir Has Stadı’nda oynanacak Süper Kupa mücadelesi tarihi bir rekabetin beraberinde getiriyor. İki büyük takım söz konusu olunca, futbol kadar tribün ve stat dışı olaylar da gündeme geliyor. 
Konu ile ilgili Kayseri Emniyeti, maç için 4 bine yakın personelin görevlendirileceğini açıkladı. Bu karşılaşmayla ilgi tüm bu açıklamalar gösteriyor ki futbolumuz, sahadaki oyun kadar ‘şiddet’ konusunda da önemli bir sınav verecek Kayseri’de.

Avrupa günlüğü ve Süper Kupa

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Eğitimciler Akademi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi