Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

ÇOCUKLAR İÇİN SİYER ATÖLYESİ SERGİYLE TAÇLANDI - BaŞakHaberBaŞakHaber

10 Eylül 2026 - 01:53

ÇOCUKLAR İÇİN SİYER ATÖLYESİ SERGİYLE TAÇLANDI

Başakşehir Belediyesi Düşünce Akademisi kapsamında düzenlenen “Çocuklar İçin Siyer Atölyesi”, sergi açılışı ve sertifika programıyla tamamlandı. 13-24 Temmuz tarihleri arasında Siyer-i Nebi eğitimi ve materyal tasarımı atölyelerine katılan 9-13 yaş arasındaki çocuklar, Peygamber Efendimizin hayatından önemli hadiseleri üç boyutlu eserlerle anlatarak katılım sertifikalarını aldı.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

ÇOCUKLAR İÇİN SİYER ATÖLYESİ SERGİYLE TAÇLANDI
Son Güncelleme :

30 Temmuz 2026 - 22:47

1.983 views

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı

Başakşehir Belediyesi Düşünce Akademisi tarafından çocuklara yönelik düzenlenen Siyer Atölyesi, anlamlı bir kapanış programına sahne oldu. Dokuz günlük eğitim sürecini tamamlayan çocukların hazırladığı eserler, Başakşehir Belediyesi yerleşkesindeki Palmiye Salonu’nda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışı ve sertifika törenine Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Çağatay Özüer, Yazı İşleri Müdürü Erol Aygün, eğitmenler, öğrenciler, veliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Programda çocuklara katılım sertifikaları takdim edilirken, hazırladıkları çalışmalar da aileleri ve davetliler tarafından ilgiyle incelendi.

Peygamberimizin hayatını üç boyutlu eserlerle anlattılar

Atölye kapsamında çocuklar, bir yandan Peygamber Efendimizin örnek hayatını ve güzel ahlakını öğrenirken diğer yandan edindikleri bilgileri sanatla buluşturdu. Materyal tasarımı çalışmalarında Fil Vakası, Hira Mağarası, Hicret, Mescid-i Nebevi ve Mekke’nin Fethi gibi önemli hadiseler ve mekânlar; diorama, maket ve rölyef teknikleriyle üç boyutlu olarak canlandırıldı.

Çocukların yaş grubu ile kullanılan yöntemler dikkate alındığında alanında özgün bir çalışma olarak öne çıkan atölye, siyer eğitimini yalnızca teorik bilgilerle sınırlı bırakmadı. Çocukların öğrendiklerini tasarlayarak, üreterek ve uygulayarak kalıcı hâle getirmelerine imkân sağladı.

“Çocuklarımız bu eserlere muhabbetlerini yansıttı”

Programın açılışında konuşan Başakşehir Belediyesi Kültür Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Çağatay Özüer, sergilenen çalışmaları yalnızca teknik özellikleri üzerinden değerlendirmemek gerektiğini belirterek, çocukların eserlerine Peygamber Efendimize duydukları sevgiyi yansıttıklarını söyledi.

Özüer, “Burada birbirinden güzel eserler var. Bunların ne kadar gerçekçi veya kusursuz olduğundan ziyade, çocuklarımızın bu çalışmalara yansıttıkları muhabbete bakmak gerekir. Ben inanıyorum ki buradaki eserler, küçücük yavrularımızın Peygamber Efendimize duydukları sevginin ve muhabbetin birer yansımasıdır.” dedi.

Siyerin, Peygamber Efendimizin hayatını, özelliklerini ve ahlakını anlatan önemli bir ilim dalı olduğunu hatırlatan Özüer, bu alanda tarih boyunca çok sayıda eser kaleme alındığını ifade etti. Çocukların ortaya koyduğu çalışmaların da bu muhabbet zincirinin kıymetli bir parçası olduğunu vurguladı.

“Siyer eğitimi bu derslerden sonra başlıyor”

Siyer eğitiminin birkaç dersle tamamlanamayacağını belirten Çağatay Özüer, asıl eğitimin öğrenilen değerlerin günlük hayata yansıtılmasıyla başladığına dikkat çekti.

Özüer, “Siyer, sekiz veya on derste biten bir eğitim değildir. Tam tersine, bu derslerden sonra başlayan bir yolculuktur. Öğrendiklerimizin ahlakımıza, davranışlarımıza ve hayatımıza yansıması gerekir. İnşallah çocuklarımız, ortaya koydukları bu eserlerle bir ömür Peygamber Efendimizin ahlakıyla ahlaklanır ve onun muhabbetiyle yaşar.” ifadelerini kullandı.

Atölyenin hazırlanmasında emeği geçen eğitmenlere ve çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Özüer, çocukların siyerle kurdukları bağın hayatları boyunca devam etmesi temennisinde bulundu.

Özüer ayrıca Çocuklar İçin Siyer Atölyesi eğitimenleri Nazan Aygün ve Büşra Demir’e Başakşehir İçin Fidan Bağışı sertifikalarını takdim etti.

Peygamberimizin hayatına dair öne çıkan hadiseler ve mekânlarla ilgili üç boyutlu materyal tasarımlarından oluşan birbirinden güzel eserlerin yer aldığı sergide ayrıca çocukların Peygamber Efendimiz’e ithafen yazdıkları mektupların sergilendiği bölüm de yer alıyor.

“Çocuklar İçin Siyer Atölyesi” kapsamında hazırlanan eserler, 29-31 Temmuz tarihleri arasında Başakşehir Belediyesi yerleşkesindeki Palmiye Salonu’nda ziyaret edilebilecek.

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Eğitimciler Akademi

Doğru ve Etkili Reklamın Adresi