Doğru ve Etkili Reklamın Adresi
Alış Satış

Euro 2,327 2,3142
Dolar 1,8324 1,8223
Sterlin 2,8965 2,8794
 
BaŞakŞehir TV
 
  Ana Sayfa        Hava Durumu
İstanbul'da hayat durdu
Dün gece karın yoğun şekilde yağması sonucu, bu sabah İstanbullu bol karlı bir güne uyandı.
01 Subat 2012, Çarşamba  12:10 Karakter Boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstanbul’un yeni cazibe merkezi Başakşehir, İstanbulları kentin en güzel organizasyonlarından birinde buluşturmaya hazırlanıyor.
Dün gece karın yoğun şekilde yağması sonucu, bu sabah İstanbullu bol karlı bir güne uyandı. Şehirde trafik felç durumda. Çok sayıda kaza var, metrobüs ve otobüs seferleri aksıyor. Vatandaşlar işlerine gitmede sorunlar yaşıyor.
 
Kar İstanbul´u adeta esir aldı. Bir süredir İstanbul´u etkisi altına alan kar yağışı gece saatlerinde şiddetini artırdı. Sabah saatlerinde evlerinden çıkan İstanbullular, iyice kalınlaşan beyaz örtü manzarası ile karşılaştı.
 
Araçların giremediği ara sokaklar ve caddelere dökülen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarının geçtiği ana caddelere ulaşmaya çalıştı. İstanbullular yoğun kar yağışı yüzünden dakikalarca yürüdü. Otobüs ya da metrobüs duraklarına varanlar kar altında uzun süre araç bekledi. Metrobüs duraklarında insan seli oluştu. Geceden itibaren yoğun şekilde yağan kar, yolların kapanmasına sebep oldu. İstanbul trafiğinin en önemli iki ana yolu olan D-100 ve TEM Otoyolu´nda araçlar güçlükle ilerleyebildi.
 
CANLI YOL DURUMU İÇİN TIKLAYIN!
 
ŞEHİR HATLARI VAPURLARI İPTAL
İstanbul´da etkili olan tipi nedeniyle Üsküdar, Kadıköy, Harem boğaz hattı seferleri karşılıklı olarak yapılamıyor.
 
İDO´DAN SEFER İPTALLERİ
İstanbul Deniz Otobüsleri AŞ (İDO), hava muhalefeti nedeniyle bazı seferleri iptal etti. İDO´dan alınan bilgiye göre, İDO´nun, saat 08.00 Armutlu-Armutlu Tatil Köyü-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 09.30 Bursa-Yenikapı-Kadıköy deniz otobüsü seferleri yapılamadı. İDO´nun saat 17.15 Bostancı-Yenikapı-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu deniz otobüsü seferinin de yapılamayacağı belirtildi. İDO daha önce saat 07.00´deki Yenikapı/Bandırma hızlı feribot seferi ile 07.30´daki Bandırma/Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini, 18.30´daki Bandırma/Yenikapı hızlı feribot seferlerinin de hava muhalefeti nedeniyle yapılamayacağını bildirmişti.
 
AVCILARDA METROBÜS SEFERLERİ YAPILAMIYOR
Sabah saatlerinde etkisini artıran kar yağışı metrobüs seferlerini de etkiledi. Avcılar- Küçükçekmece arası metrobüs seferleri, metrobüs yolundaki yoğun buzlanma nedeniyle aksadı. Bölgede metrobüs seferleri kontrollü olarak veriliyor.
 
Kar yağışı metrobüs seferlerini de olumsuz yönde etkiliyor. Küçükçekmece-Sefaköy arasında oluşan buzlanma nedeniyle metrobüsler ilerlemekte güçlük çekti. Buna bağlı oluşan yoğunluk tüm metrobüs seferlerini olumsuz yönde etkiledi.
Belediye ekipleri metrobüs yolunu açmaya çalışırken, vatandaşlardan birçoğu metrobüslerden inerek yürümeyi tercih etti. Bölgede yaşanan aksaklık tüm metrobüs seferlerini etkilerlen, duraklarda da uzun kuyruklar oluştu.
 
TEM TRAFİĞE KAPATILDI
TEM otoyolu Atatürk Havalimanı sapağından itibaren TEM Otoyolunun bir kısmı ile Basın Ekspress yolunun bir bölümü trafiğe kapatıldı. Kar küreme ve yol tuzlama ekipleri yaklaşık 5 km´lik alanda çalışma yapıyor.
 
BASIN EKSPRES YOLU´NDA TRAFİK KİLİTLENDİ
İstanbul´u etkisi altına alan yoğun kar yağışı, Basın Ekspres yolunu trafiğe tıkadı. Gece etkisini artıran kar yağışı, araçların yollarda kalmasına neden oldu. Basın Ekspres yolundaki araçlar ilerlemekte güçlük çekti. Kar nedeniyle yol tamamen kapandı. Belediye yetkililerinin yolu açma çalışması sürüyor.
 
AVCILAR, BAŞAKŞEHİR, BAĞCILAR, BEYLİKDÜZÜ VE BÜYÜKÇEKMECE´DE EKİPLER ÇALIŞIYOR
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışından dolayı Avcılar, Başakşehir, Bağcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece yolunda sıkıntı yaşandığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü, ancak tipi şeklinde yağan karın çalışmalara engel olduğunu belirtti.
Belediyeden yapılan açıklamada, belediyenin tuz ve solüsyon stoklarının yeterli olduğu ifade edildi. Açıklamada, Atatürk Havalimanı´nda belediyeye ait ´´Kar kaplanı´´ aracının da karla mücadele çalışmalarına destek verdiği bildirildi.
 
ELVERİŞSİZ KOŞULLAR HAVA ULAŞIMINI DA OLUMSUZ ETKİLEDİ
Yurt genelindeki elverişsiz koşullar, hava ulaşımını da olumsuz etkiledi. Türk Hava Yolları (THY), yurt genelinde çeşitli meydanlardan yapılması gereken karşılıklı toplam 183 iç ve dış hat seferini iptal etti. İstanbul´da etkili olan kar yağışı, Atatürk Havalimanı´ndaki uçak seferlerinde de iptal ve gecikmelere yol açtı.
THY´nin Atatürk Havalimanı´ndan yapılması gereken TK 2504 sefer sayılı Bodrum, TK 2552 Dalaman, TK 2662 Sivas, TK 2654 Erzincan, TK 2704 Erzurum, TK 2842 Sivas, TK 2200 Kahramanmaraş, TK 2008 Nevşehir, TK 2714 Kars, TK 2222 ve TK 2226 Gaziantep TK 2692 Muş ve TK 2684 sefer sayılı Batman seferlerini iptal edilirken, Ankara ve İzmir´e olan bazı seferlerde de iptaller gerçekleşti.
 
THY ayrıca dış hatlarda da Sofya, Bükreş, Moskova, Prag, Stockholm, Berlin, Kiev, Basel, Donetksk, Tiran, Kopenhag, Barselona, Malaga, Zagrep, Lyon, Saraybosna, Selanik, Kahire, Toulouse, Budepeşte, Dublin, Milano, Priştine, Batum, Beyrut, Helsinki ve Tiflis´in de aralarında bulunduğu çok sayıda seferi iptal ederken, diğer uçak seferleri ise gecikmeli olarak yapılıyor.
DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur, havalimanındaki pist ve taksi yollarını açık olduğunu, ancak aprondaki park yerlerinde kar temizleme çalışmaları yapıldığını kaydetti.
 
Özuğur, tipi nedeniyle havalimanındaki görüş mesafesinin zaman zaman 300 metreye düştüğünü ifade etti.
 
SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI´NDAKİ DURUM
Bu arada, Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı´nda da sabah saatlerinde pistin kapalı olması nedeniyle uçuşların yaklaşık 2 saat yapılamadığı belirtildi.
 
Pegasus Havayolları, bu limandan yapması gereken PC 148 Antalya, PC 4120 İzmir ve PC 166 Kayseri seferlerini iptal etti.
Yetkililer, pistin şu anda uçak iniş ve kalkışına elverişli olduğunu ifade etti.
 
THY yetkilileri, yolcuları, mağdur olmamaları için havalimanına gelmeden önce ´´444 0 849´´ numaralı Çağrı Merkezi´ni arayarak uçuşlarla ilgili bilgi almaları konusunda uyardı.
 
KAR HEM MAĞDUR ETTİ HEM DE MADDİ ZARAR VERİYOR
İstanbul´da üç gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle iptal alan 500´ü aşkın sefer yolcuları mağdur ederken, Havayolu şirketlerine de milyonlarca dolar zarar verdi.İptal olan seferlerin maliyetlerine birde uçamayan yolcuların otel ve yemek masrafları eklenince şirketlerin zararı büyük oldu. Yetkililer havayolu şirketlerinin işletme ve yolculardan kaynaklanan zararlarını kapatmalarının uzun zaman alacağını ve küçük havayolu şirketlerinin çok zorlanacağını söylüyor.
 
THY YOLCULARINI UYARIYOR
THY yetkilileri yolcularının mağdur olmaması için, Havalimanına gelmeden once THY´nın Müşteri İlişkilerini arayarak uçuşlarının iptal olup olmadığı hakkında bilgi almalarını, Havalimanına dab u bilgi doğrultusunda gelmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.
 
SICAKLIKLAR DOĞU KESİMLERDE 4-6 DERECE AZALACAK
Hava sıcaklığı doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün son verilerine göre, yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu´nun doğusu, Rize, Artvin, Hopa ile sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir´in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Marmara ile iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Rüzgar, Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz´in iç kesimleri, Doğu Anadolu´nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ), Güneydoğu Anadolu´nun batısı ile Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz´ de kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Anadolu´nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
HAVA SICAKLIĞI : Doğu kesimlerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
RÜZGAR : Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz´in iç kesimleri, Doğu Anadolu´nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ), Güneydoğu Anadolu´nun batısı ile Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz´ de kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Anadolu´nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.
UYARILAR
KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu ve Güneydoğu Anadolu´nun doğusu, Rize, Artvin, Hopa ile sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balıkesir´in Bandırma ilçesi, Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (Çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
BUZLANMA VE DON UYARISI: Marmara´da orta kuvvette, iç ve doğu bölgelerde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara, Kuzey Ege kıyıları, Doğu Akdeniz´in iç kesimleri, Doğu Anadolu´nun kuzey ve batısı (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ), Güneydoğu Anadolu´nun batısı ile Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz), Güney Ege, Batı Akdeniz ve Doğu Karadeniz´ de kuzey ve kuzeybatı (Karayel), Doğu Anadolu´nun güneydoğusunda güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S), yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz´in iç kesimleri ile Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusunda eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
BAZI İLLERDE HAVA DURUMU
Meteoroloji Genel Müdürlüğü´nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:
İSTANBUL: Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışının sabah saatlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.(0)
ANKARA: Parçalı çok bulutlu.(-3)
İZMİR: Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzeyli yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(5)
ADANA: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(10)
ANTALYA: Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(12)
SAMSUN: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.(1)
ERZURUM: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(-4)
VAN: Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.(2)
DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.(2)
BÖLGELERE HAVA DURUMU
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, doğusu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Balıkesir çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının sabah saatlerinde İstanbul, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ile Balıkesir´in Bandırma ilçesi çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bölge genelinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.
EGE: Az bulutlu, kuzeyinin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Güney Ege´de kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
AKDENİZ: Batısı az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Adana, Mersin, Hatay, Osmaniye ve İskenderun çevreleri yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş çevrelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; Batı Akdeniz´de kuzey ve kuzeybatı, Doğu Akdeniz´in iç kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğulu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sivas çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Sivas, Kayseri ve Niğde çevrelerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esmesi bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının sabah saatlerinde Zonguldak, Düzce, Bartın ve İnebolu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları ile Doğu Karadeniz´in aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Rize, Artvin ve Hopa çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar, Doğu Karadeniz´de sabah saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kıyı kesimlerinde hafif, iç ve yüksek kesimlerinde orta ve yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde eğimin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin genelinde eğiminin fazla olduğu alanlarda oluşabilecek çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgar; bölgenin kuzey ve batısında (Erzurum, Erzincan, Ağrı, Kars, Tunceli, Malatya, Elazığ) kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bölgenin doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgar; bölgenin batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 Km/S) olarak esecek.


Bu haber 189 kez okunmuştur.
Başakşehir'de bulunan ve içme suyu sağlayan Sazlıdere Barajı'nın da doluluk oranı 10 günde yüzde 58'den yüzde 62'ye kadar çıktı.
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçede alınan önlemlerle ilgili incelemelerde bulundu.
 
Haber  Blog Video Foto İlanlar
Üye Girişi
BaŞakHaber.com Başakşehir STK Üyesidir.
Röportaj
Başakşehirin ilk televizyonu www.basaksehirtv.com adresinde test yayınına başladı.
Yazarlar
Video
BaŞakHaber.com Başakşehir STK Üyesidir.
Sisteme Kayıtlı Günün Ayeti Bulunmamaktadır.

Kaynak Yok

REKLAM   l  İLETİŞİM   l   KÜNYE   l   GİZLİLİK İLKELERİ   l   RSS